Project Bloemwijk in Alkmaar

Diverse projecten heeft dKVb al op zijn naam staan. Een kleine greep uit de projecten zijn De Kruisberg gevangenis in Doetinchem, de oude Ambachtsschool in Apeldoorn en project Oostwijk in Koedijk. Een project waar wij ook trots op zijn en daarom graag met jullie delen is dit geweldige project in de Bloemwijk in Alkmaar. Een wijk van +/- 160 woningen, waarvan op dit moment 63 beheerd door dKVb. We zijn hier al actief sinds 2017!

Project Bloemwijk Alkmaar

Ongeveer vier jaar geleden hoorden de originele Bloemwijkers dat er plannen waren om hun karakteristieke, 95 jaar oude wijk te vernieuwen. Een aantal van de originele Bloemwijkers hebben een nieuw onderkomen gevonden buiten de Bloemwijk. Een ander deel kiest voor de optie om terug te keren in 1 van de nieuwbouwwoningen. Het gevolg hiervan is dat er tijdelijke leegstand ontstaat en daar komt dKVb kijken. Met zijn tijdelijke bewoners heeft dKVb er de afgelopen 4 jaar voor gezorgd dat de wijk zijn waarde heeft behouden en geen spookwijk is geworden.

Zo spreekt deze reactie van een medewerker van van Alckmaer boekdelen; “De huidige bewoners voelen steeds veranderingen in de wijk. Veel verhuisbewegingen en dat is niet voor iedereen even makkelijk. Waar de speeltuin steeds leeg was is het nu een gezellige boel. Veel meer kinderen wonen nu in de Bloemwijk. Dat geeft meer geluiden, maar zeker ook meer gezelligheid.”

Samen met van Alckmaer, de eigenaar van de wijk, heeft dKVb een projectkantoor in de wijk waar wij regelmatig zitten om bewoners te woord te staan voor vragen of gewoon een kopje koffie. Het gezamenlijke projectkantoor zorgt er tevens voor dat van Alckmaer en de dKVb hele korte lijntjes hebben, waardoor het voelt alsof we collega’s zijn.

Remi Brouns, objectmanager bij dKVb, behartigt ook hier de belangen van de vastgoedeigenaar en de bewoners. Dagelijks wordt de leefbaarheid gemonitord en hij fungeert als vast aanspreekpunt in de wijk. Bewoners in een wijk maken de wijk en ook tijdelijke bewoners zijn bewoners. Wij zijn daarom super trots op de Kabathers en hoe zij zich hebben geprofileerd in de wijk. Mede dankzij hen is dit project zo’n succes!

 

Op zoek naar woon- of werkruimte? Schrijf je hier in