Antikraak wonen

Klaar voor een opwindend nieuw hoofdstuk in je leven? Anti-kraak wonen biedt jou de kans om te leven in karaktervolle panden. Je wordt omgeven door een levendige en creatieve sfeer. En dat alles tegen verrassend lage huurkosten. Geniet van vrijheid en ontdek de voordelen van anti-kraak wonen:

  • Betaalbare huurprijzen en lagere woonlasten.

  • Unieke en historische panden om in te wonen.

  • Flexibiliteit in woonlocaties en periodes.

  • Levendige gemeenschappen met inspirerende medebewoners.

  • Mogelijkheid om te werken en wonen op een creatieve en duurzame plek.Antikraak wonen via De Kabath Vastgoedbeheerder

Ben je op zoek naar een innovatieve en flexibele woonoplossing? Anti-kraak biedt jou als bewoner de kans om te wonen in leegstaande panden met een uniek karakter. Het concept draait om tijdelijke huisvesting in gebouwen die op termijn een andere bestemming krijgen, en jij kunt als legale en geïnformeerde ‘tijdelijke kraker’ hiervan profiteren.

Bij anti-kraak wonen worden leegstaande panden door ons beheerd als professioneel leegstandsbeheerders. Dit zorgt voor een win-winsituatie, waarbij de pandeigenaar beschermd wordt tegen kraak, verwaarlozing of vandalisme, terwijl jij als bewoner een unieke woonruimte krijgt aangeboden. In plaats van een regulier huurcontract, sluit je een bruikleenovereenkomst, wat betekent dat je het pand mag bewonen tegen een aanzienlijk lagere vergoeding dan bij reguliere huur- of verhuuropties.

Het verschil tussen anti kraak wonen en reguliere huur

Als anti-kraakbewoner geniet je van meer vrijheid en flexibiliteit, omdat het om tijdelijke huisvesting gaat. Dit betekent dat je geen langdurige verplichtingen hebt en, afhankelijk van de situatie, snel kunt verhuizen naar nieuwe avonturen. Bovendien zijn de huurkosten voor anti-kraak vaak aanzienlijk lager zijn dan bij reguliere huurwoningen, wat perfect is voor mensen die kosten willen besparen en meer financiële vrijheid willen hebben.

Het verschil tussen anti kraak wonen en tijdelijke verhuur

Het belangrijkste verschil tussen anti-kraak wonen en tijdelijke verhuur is dat je een kortere opzegtermijn hebt met anti-kraak. Hierdoor heb je minder zekerheid hebt over hoe lang je in een pand kan wonen. Ook heb je geen recht op huurtoeslag en moet je je houden aan de regels die je bent overeengekomen in ons contract. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat we van jou verlangen dat wij het pand op elk moment mogen betreden voor inspectie. Daar tegenover staat wel dat wonen anti-kraak wonen goedkoper is dan via tijdelijke verhuur onder de leegstandswet.

Ga jij het avontuur aan?

Bij De Kabath hechten we veel waarde aan het vertrouwen en de verantwoordelijkheid van onze bewoners. Daarom werken wij alleen met oppassers die worden voorgedragen door mensen die nu, of in het verleden, via ons hebben gewoond.

Het is dus niet mogelijk om je zelf in te schrijven; je kunt alleen worden voorgedragen door een (oud) bewoner.

Deze methode heeft ervoor gezorgd dat we een betrouwbaar netwerk van oppassers hebben opgebouwd, waar zowel wij als onze opdrachtgevers op kunnen bouwen. We geloven dat dit de juiste aanpak is om een prettige en verantwoordelijke woonomgeving te creëren.

Dus als je interesse hebt in antikraak wonen en een voordrager hebt, staan we klaar om je te verwelkomen in ons bijzondere netwerk van oppassers!

Direct inschrijven doe je via ons inschrijfformulier.

Bekijk ook : Antikraak Utrecht, Antikraak Rotterdam, Antikraak Amsterdam, Antikraak Eindhoven, Antikraak Groningen

Op zoek naar woon- of werkruimte? Schrijf je hier in