Onze mooiste projecten

Tot2021 voormalige ambachtsschool

SLUITEN

Tot2021 voormalige ambachtsschool

De oude ambachtsschool. Een markant gebouw in Apeldoorn aan de Molenstraat Centrum, hoek Stationsstraat. Voor vrijwel alle Apeldoorners een goede bekende. De klok op het torentje die aangeeft dat je trein net wel of net niet meer haalt. Als laatste was het ROC Aventus er gehuisvest. Er werden vroeger vooral handambachten bijgebracht, zoals timmerman, elektriciën of loodgieter. Later meer gericht op ambachten als bakker en kok en zelfs de kappersschool heeft er nog lange tijd vertoefd. In 2007 kwam er door de verhuizing van Aventus een einde aan het gebruik en stond de school leeg.

Bedrijvigheid
In 2013 vroeg de gemeente De Kabath vastgoedbeheer of zij mogelijkheden zagen in het pand. Dat leidde tot brainstormsessies en nieuwe concepten om ambachten in Apeldoorn weer een plaats te geven. Voortvarend van start om de geschatte periode van tot het jaar 2021 te overbruggen met een goede invulling.

Eind 2014 is de school omgetoverd tot de werkplaats voor een groep enthousiaste ondernemers. Allerlei disciplines worden beoefend onder één noemer: samenwerken en zo het oude gilde gevoel, dat ook bij ambachtelijkheden behoort, te belichamen

De Kruisberg gevangenis

SLUITEN

De Kruisberg gevangenis

Gevangenis De Kruisberg is dé tijdelijke nieuwe creatieve hotspot van Doetinchem. Aan de rand van de stad, in een groene omgeving maar ook dichtbij het centrum, vinden mensen elkaar. Om op een inspirerende, iconische plek te werken en te lunchen, of om bijvoorbeeld deel te nemen aan activiteiten en te genieten van kleinschalige evenementen. Begeef je je ook graag in een bruisende, creatieve omgeving die historie ademt?

Kloostergebouw, Huize Loreto

SLUITEN

Kloostergebouw, Huize Loreto

Een monumentaal kloostergebouw, Huize Loreto gelegen in Zuid Limburg, wat dateert uit 1878 en werd gebouwd naar een ontwerp van de Duitse architect H.J. Hürth. De laatste Zusters van het arme Kind Jezus verhuisden eind 2012 van Simpelveld naar Aken, Duitsland. Dit historisch gebouw van ruim 11.000 vierkante meter stond na 134 jaar leeg. De Kabath heeft eerder het tijdelijk leegstandbeheer verzorgd, echter is het pand inmiddels bij ons uit beheer. Een mooi project hebben wij hier gehad.