Trouwe bewoonster Gisela woont al ruim 11 jaar voor dKVb!

Kerklaan Apeldoorn Kabath VastgoedbeheerKabath vastgoedbeheer apeldoorn

Gisela Wanders woont ruim elf jaar voor dKVb. Momenteel in een fraai monumentaal pand in Apeldoorn, gelegen in de binnenstad met uitzicht op het prachtige Oranjepark.

In 2010 kwam Gisela helaas in een echtscheiding terecht. Daardoor was ze met spoed op zoek naar woonruimte. Op haar werk kwam ze in gesprek met voormalig medewerkster Rens Platteel van dKVb over het feit dat ze een woning zocht. Rens kon misschien wel iets voor haar betekenen, het balletje ging rollen en zo woont ze inmiddels alweer ruim elf jaar voor dKVb.

“Mijn eerste woning was aan de Waterloseweg, ik ging kijken en ik zag een bouwval op nummer 56. Dat belooft niet veel goeds, dacht ik, gelukkig was het de andere woning, een woning met tuin, wel uitgewoond, maar prima om mee te beginnen. Met mijn kinderen de woonkamer opgeknapt, likje verf en ik kon er wonen. Deze woning was in eerste instantie beschikbaar voor 3 maanden, uiteindelijk heb ik er 3,5 jaar gewoond.” Daarna werden de huizen door de gemeente teruggekocht. Die eerste  jaren wonen voor dKVb heeft Gisela als erg prettig ervaren. Nu het woonplezier in deze woning ten einde kwam moest ze op zoek naar iets anders.

Dat werd de (oude) Bakkenes Garage, geen onbekend pand onder de Apeldoorners. Met een beetje hulp werd er iets moois van dit pand gemaakt. Ook hier heeft Gisela 3,5 jaar ontzettend fijn gewoond. De plek was heel bijzonder, want er werden regelmatig festiviteiten georganiseerd voor de deur zoals het drakenbootfestival, de kanaalconcerten, foodfestivals enz.

Het monumentale pand (rijksmonument) aan het Oranjepark kwam op haar pad. Vroeger was hier de Koningin Wilhelmina Mulo gevestigd. In 1904 werd het in gebruik genomen als Christelijke school voor M.U.L.O. daarna vestigde Saxion er zich.  

Sinds 2000 is het gebouw een rijksmonument. Het pand heeft ontzettend veel kamers (26!). Ook hier kwam de verfkwast veelvuldig van pas. Schilderen, schoonmaken en gordijnen wassen. “We wonen hier met meerdere mensen, maar ik heb mijn eigen ruimtes en hoef geen keuken of badkamer te delen. Wel hebben we een gezamenlijke voordeur.” Vier jaar woont Gisela hier nu, helaas komt het einde in zicht. Het rijksmonument krijgt een tweede leven in de vorm van luxe stadsvilla’s.

Het wonen voor dKVb ervaart Gisela als erg prettig. “De lage huur is natuurlijk een groot voordeel. De mensen van dKVb denken met je mee, zijn persoonlijk en proberen snel weer een andere woning voor je te regelen. Het nadeel? De kans is altijd aanwezig dat je snel moet verhuizen en dat is even schakelen.”  1 ding is zeker; ze wil graag blijven Kabathen!

Op zoek naar woon- of werkruimte? Schrijf je hier in