Leegstandbeheer

Leegstandbeheer: uw pand, onze zorg

Een verlaten pand, ooit bruisend van bedrijvigheid, staat nu stil en leeg. Deze beelden van verwaarlozing en vergetelheid zijn helaas maar al te bekend voor vastgoedeigenaren, projectontwikkelaars, woningcoöperaties en gemeenten. Maar wij van de Kabath Vastgoedbeheer, geloven we in de kracht van transformatie. We geloven dat lege plekken kunnen veranderen in bruisende centra van activiteit en gemeenschap. Onze aanpak van leegstandsbeheer gaat dan ook verder dan het simpelweg invullen van ruimtes. Het gaat om het herdefiniëren van de manier waarop we naar leegstand kijken en hoe we deze ruimtes nieuw leven kunnen inblazen.
 

Leegstandbeheer als herdefiniëring

Bij De Kabath zien we leegstand niet als een eindpunt, maar als een startpunt. Het is een kans om te transformeren, om een nieuw hoofdstuk te schrijven. We nemen leegstaande panden en geven ze een nieuw doel. Dat kan tijdelijke bewoning zijn, of het herbestemmen van een ruimte voor gemeenschappelijk gebruik, zoals een co-workingplek, een kunstgalerij, of zelfs een buurtcentrum. Elke ruimte heeft een verhaal, en we werken eraan om dat verhaal nieuw leven in te blazen.

Een vastgoedbeschermingsovereenkomst: wat houdt dat in?

Wanneer we samenwerken, nemen we uw pand onder onze hoede met iets wat we een “vastgoedbeschermingsovereenkomst” noemen. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het betekent gewoon dat we voor uw pand zorgen terwijl het even niet wordt gebruikt. We maken afspraken met u en zorgen ervoor dat alles duidelijk is. Belangrijk om te weten is dat er geen verbinding is tussen u als eigenaar en de mensen die tijdelijk het pand gaan gebruiken. Dus geen onduidelijkheden of onverwachte verrassingen. Alles wordt netjes vastgelegd, zodat iedereen weet wat er wordt verwacht en wat er wordt geboden.

Zorgen voor mensen en zorgen voor panden

Onze taak begint met het zoeken naar mensen die goed voor uw pand kunnen zorgen terwijl het leegstaat. We doen dit met ons speciale systeem waarbij we enkel werken op basis van ons beproefd referentie- en intake systeem. Als we de juiste mensen vinden, maken we officiële papieren in orde, zodat alles netjes beschreven is. Als de gebruiker of bewoner eenmaal het pand in gebruik heeft genomen blijven we regelmatig controleren of er aan de regels wordt voldaan en of er goed voor het pand wordt gezorgd. Zo zorgen we ervoor dat alle door ons beheerde panden in goede staat blijven verkeren tijdens het leegstandbeheer.

Onderhoud zonder zorgen dankzij leegstandbeheer

Onderhoud kan een lastige klus zijn, maar ook dit wordt een stuk gemakkelijker dankzij leegstandbeheer. We willen namelijk niet alleen dat je pand er goed uitziet, maar ook dat het goed presteert. Een aantrekkelijk en goed onderhouden pand trekt immers de juiste aandacht aan. Als er iets opduikt, staan we klaar om actie te ondernemen. En we gaan verder dan dat: we bieden ook persoonlijk advies en begeleiding wanneer je dat nodig hebt. Bij ons bent u er daarom zeker van dat uw pand de juiste zorg krijgt die het verdient.

Win-win-win voordelen

Onze innovatieve strategie in leegstandbeheer heeft geleid tot wat we graag de “win-win-win” situatie noemen. Wat betekent dat precies? Het betekent dat elke schakel in de ketting profiteert en bijdraagt aan het geheel. Het betekent dat eigendomseigenaren hun investeringen veilig houden, terwijl tijdelijke bewoners genieten van comfortabele en unieke woonruimtes. En het betekent dat de gemeenschap als geheel opbloeit, met levendige straten en actief beheerde panden die bijdragen aan een veilige en actieve buurt.

  • Eigenaren: Minimaliseer de financiële impact van leegstand en maximaliseer de rendementen van uw investeringen door het potentieel van uw panden te benutten.
  • Tijdelijke bewoners: Ontdek bijzondere en betaalbare tijdelijke woonruimtes. Geniet van comfort en een bijzondere gemeenschap van medebewoners.
  • Gemeenschap: Zie hoe stille straten weer tot leven komen. Actief beheerde panden bevorderen een veilige en levendige buurt.

Meer weten over leegstandbeheer?

Ontdek hoe onze bewezen aanpak uw pand beschermt tegen verval, kosten minimaliseert en het aantrekkelijk houdt voor potentiële huurders of kopers. Klaar om meer te weten te komen? Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons uw helpen om leegstand om te zetten in kansen!

Op zoek naar woon- of werkruimte? Schrijf je hier in